کود دهی زعفران
زعفران گیاه کمتوقعی است و با استفاده از حداکثر عناصرِ در دسترس بهترین رشد را خواهد داشت. اما به دلیل فقر شدید خاک در ایران مجبور به تغذیه پیاز زعفران از طریق کودهای مورد مصرف زعفران هستیم.
جهت کود دهی زعفران روشهای گوناگونی وجود دارد. کود دهی معمولا به دو طریق انجام می شود.
- کود دهی حیوانی
- کود دهی تقویتی
کود دهی حیوانی
در کود دهی زعفران با کود حیوانی، قبل از آماده سازی و شخم زدن زمین باید از خاک زمین آزمایش آب و خاک گرفته شود و براساس نتیجه آزمایش نوع کود مصرفی انتخاب میشود. در این نوع کود دهی باید از کود گاوی پوسیدهکه چند سال از عمر آن میگذرد، استفاده شود.
کود دهی تقویتی
در کود دهی تقویتی فرمول یکسان و واحدی برای تمامی مزارع وجود ندارد و هر مزرعهای بسته به شرایط آب و هوایی و ارتفاع از سطح دریا فرمولهای کودی متفاوتی خواهد داشت.
آبیاری اول زعفران بین دهم تا پانزدهم مهرماهِ هرسال صورت میگیرد و طی آن هیچ کودی استفاده نمیشود. اما در آبیاری دوم زعفران که اواخر آبانماه و بعد از برداشت گل زعفران انجام میشود، باید از کودهایی استفاده شود که رشد ریشه زعفران را بهبود میبخشد و باعث جذب بهتر عناصر توسط ریشه از خاک میشود.
مزایای کود دهی زعفران
از جمله مزایای کود دهی زعفران رشد کلالههایی درشتتر نسبت به کلالههای معمولی است در نتیجه طی فراوری زعفران، کیفیت آن به زعفران نگین و سوپر نگین میرسد.
همچنین از مزایای کود دهی مناسب این است که بازدهی خالص مزرعه در حالتی که کود دهی و آبیاری مناسب انجام داده باشید به طور میانگین پنجاه درصد بالاتر از مزارعه ای خواهد بود که توجه لازم را به مرحله کود دهی و آبیاری نداشتهاند.