نگهداری از بادمجان
علاوه بر سله شکنی خاک و حفظ رطوبت خاک در تمام مراحل رشد، از بین بردن علف های هرز خصوصاً در مراحل ابتدایی رشد به علت قدرت استقرار اولیه کم بادمجان ضروری است و در مراحل بعدی رشد خود گیاه میتواند با ایجاد پوشش مناسب با علف های هرز مبارزه کند.
برای اینکه گیاه بتواند میوههای درشت و با کیفیت تولید کند باید پس از تشکیل میوه ها تعدادی از گلها را هرس کنیم در غیر این صورت میوهها کوچک باقی خواهند ماند. همچنین میتوان با دادن کود سرک به گیاه تعداد میوه های درشت بیشتری برداشت کرد.
آفات و بیماری ها
به خاطر داشتن بیماری ها و آفات مشترک با دیگر گونههای این خانواده ، مثل سیبزمینی، گوجهفرنگی و فلفل باید از ارقام مقاوم استفاده کرد و این گیاه را در تناوب با گیاهانی از خانوادههای دیگر قرار داد.
بذری که کاشت میشوند باید ضدعفونی شده و در زمانی که بوته ها هنوز کوچک هستند با قارچ کش احتمال ورود بیماری های قارچی را از بین برد.
یکی از مهم ترین آفات بادمجان، کنه تارتن دو نقطه ای است که با ایجاد تارهای نازک رشد گیاه را کاهش می دهد و با تغذیه از شیره گیاهی باعث تغییر رنگ و خشکیدن برگ های گیاه میشود.
افزایش دما باعث افزایش جمعیت ولی افزایش رطوبت از جمعیت آن میکاهد. برای مبارزه با این آفت می توان از سموم کنهکش مثل گوگرد پودری و آبامکتین و… استفاده کرد و درصورتی که وجود کنه با حشراتی مثل شته و تریپس هم زمان باشد می توان از سم دانیتول استفاده نمود. آفات دیگری همچون انواع سوسکها و عنکبوت قرمز نیز به بادمجان حمله میکنند که خسارت آنها ناچیز است.
بیماریهای مهم بادمجان ، علائم و راهکار مبارزه با آنها
برداشت بادمجان
از زمانی که میوه بادمجان حدوداً به یک سوم اندازه نهایی خود رسیده باشد می توان آن را برداشت کرد اما بهترین کیفیت میوه زمانی است که سفت، براق، با سطح صاف و در اندازه ای که بازار میپسندد باشد.
ازآنجا که میوه میتواند تا مدتی بدون افت کیفیت روی بوته باقی بماند زمان برداشت را باید با توجه به شرایط بازار تنظیم نمود، تأخیر بیش ازحد در برداشت باعث بذری شدن میوه و سفت شدن آن و درنتیجه کاهش کیفیت میوه میگردد و از طرفی وجود میوه روی بوته باعث کاهش تولید میوههای جدید میشود.
به خاطر وجود تیغ در ساقه و محل اتصال میوه برداشت دستی بادمجان با مشکلاتی همراه است و ممکن است به قیچی باغبانی یا چاقو نیاز باشد.